En blind arkitekt

http://actiononaccess.org/?c=can-I-take-amoxicillin-and-probiotics-at-the-same-time source url Carlos Mourão Pereira hade varit verksam som arkitekt i femton år när han förlorade synen på båda ögonen. Det kan tyckas paradoxalt att arbeta med arkitektur när man inte längre kan se, men han driver fortfarande sitt eget kontor i Lissabon. Var det ett självklart val att fortsätta?

here - Det var ett självklart val, efter att jag insåg att det var möjligt. Jag förvånades av att det inte var så komplicerat som jag trodde att ändra mina arbetsmetoder. Med lite eftertanke insåg jag att mycket av min aktivitet under arbetet med ett projekt egentligen utfördes utan synen. Mina mest kreativa stunder hade alltid varit på kvällen, precis innan jag somnade, och på morgonen när jag just vaknat. Dessutom tog jag många av de viktigaste beslutet i projekten utan att kunna använda synen. Exempelvis under en telefonkonversation med en kund som bad om alternativ. Då föreslog jag ofta lösningar som först bara passerat genom mitt visuella minne.

cipro 500mg price UK Jag hade tur som tidigt bestämde mig för att bli arkitekt och jag tyckte mycket om att se arkitektur. Detta faktum fick mig att lagra en mängd visuell information, som jag nu ofta använder mig av. När jag besöker ett byggnadsverk kan jag nu också, trots att det är omöjligt för mig att använda synen, ändå genom de andra sinnena skapa mentala bilder som jag sparar i minnet.

follow url Jag arbetade redan med arkitektur utan synen när jag läste “The Eyes of the Skin” av Juhani Pallasmaa. Jag är säker på att om jag hade hittat den boken tidigare, hade jag insett att upplevelsen av arkitektur inte är så visuell som den verkar.

https://nepomak.org/?n=buying-augmentin-online-UK

http://actiononaccess.org/?c=cure-for-bacterial-infection Intervjun i sin helhet publiceras i nästa nummer av 4 ARK som utkommer i höst. Där berättar Carlos Mourão Pereira bland annat om hur han praktiskt arbetar med skisser och projekt och vad han vill förmedla till arkitektstudenter i sin roll som lärare.

follow site http://actiononaccess.org/?c=taking-augmentin-while-trying-to-conceive http://carlosmouraopereira.com/

source url Postad den 15.08.08 till Nyheter. Du kan lämna en kommentar, trackbacks tillåts f.n. ej.


https://nepomak.org/?n=buy-metronidazole-online-Canada metronidazole antibiotic buy online TYCK TILL / LÄMNA EN KOMMENTAR

* = krävs